Echipa Premier League România revine cu rezumatul etapei 34, una ‘perturbată’ de disputarea semifinalelor cupei Angliei.

Plusuri

+ Bournemouth – Echipa lui Howe este practic scăpată de  griji în ceea ce privește retrogradarea. Meciul de acasă cu Middlesborough a reprezentat oportunitatea perfectă în acest sens, cireșele nelăsând absolut nicio șansă oaspeților, care au evoluat în inferioritate încă din minutul 20. Scor final 4-0!

Joshua King  – Mijlocașul norvegian a ajuns la cota 14 goluri marcate în Premier League în acest sezon și pare să se simtă perfect în avanposturi. Va urma un transfer către o echipă cu pretenții mai mari în vară? Rămâne de văzut.

+ Hull – Spre deosebire de Boro, tigrii au avut o altă atitudine vis-a-vis de lupta pentru supraviețuire în Premier League. Rămași în 10 după o decizie controversată a arbitrului, Hull a reușit o repriză secundă magistrală, reușind să câștige meciul 2-0.

+ Benteke – Atacantul lui Palace pare să fi revenit la forma de odinioară, marcând o dublă în șocul de pe Anfield de ieri seară. Belgianul nu s-a bucurat la marcarea golurilor, din respect pemtru suporterii lui Liverpool, dar cormoranii ar fi vrut goluri din partea belgianului pe vremea când purta tricoul lor, nu al adversarilor. Momentan belgianul a ajuns la cota 14 în clasamentul golgheterilor, contribuind decisiv în cursa de salvare a echipei de la retrogradare.

+ Swansea – Lupta pentru supraviețuire în Premier League pare să fi rămas una în 2: Hull vs. Swansea. Lebedele au reușit să rupă seria de înfrângeri cu o victorie entuziasmantă (2-0) contra lui Stoke, menținând încă speranțele intacte.

+ Jose Mourinho – A început meciul în condiții destul de nefavorabile, după ce United a evoluat nu mai puțin de 120 de minute joi seară în Europa League. Portughezul a riscat, lăsând pe banca de rezerve pe Rashford și Mkhitaryan. Mai mult, fundașul lateral Valencia nici nu a fost inclus în lot. Riscul pare să fi fost unul calculat,  nou-intrații Martial și Rooney rezolvând partida încă din prima repriză. Mai mult, echipa condusă de portughez a ajuns la performanța de a înregistra 2 meciuri consecutive fără a primi șut pe spațiul porții!

Minusuri

Burnley – Echipa lui Dyche pare a fi intrat în vacanță deja, căzând pradă extrem de ușor unui United care de prezenta ca fiind sleit de puteri și cu multe indisponibilități. Faptul că nu au reuși nici măcar un singur șut pe poartă pe tot parcursul meciului, în condițiile amintite, spune tot.

 Liverpool – Deși fiecare meci pare sub controlul ‘cormoranilor’, nimic nu este vreodată ‘bătut în cuie’, indiferent de scorul afișat pe tabelă. Având din nou o posesie zdrobitoare (72%) apărarea lui Liverpool a fost sub orice așteptări, iar Benteke a înscris două goluri ca în curtea școlii, după erori grave de plasament ale fundașilor.

Coutinho deschisese scorul magistral din lovitură liberă și tot el a fost aproape de dublă în repriza a doua, după o cursă de efect în careul oaspeților. Cu siguranță Klopp va aduce cel puțin 1 fundaș de anvergură în perioada de transferuri.

Lovren & Origi – Cei doi pot fi considerați principalii ‘vinovați’ în meciul de ieri seară. Croatul a fost depășit de joc în fazele din care Palace a marcat, iar Origi a ‘omorât’ majoritarea atacurilor gazdelor, fiind total neinspirat și desincronizat, față de restul colegilor.

Gaston Ramirez – Deși fanii așteaptă de la uruguaian evoluții care să facă diferența, sâmbătă Ramirez a clacat, lăsându-și echipa în inferioritate după numai 20 de minute. Această înfrăngere mai lasă lui Boro șanse doar matematice de salvare.

Sursa foto & statistici: Opta.

Dacă vă plac articolele noastre, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube.

Comments

comments