Marcatori: McAuley (9) / Mirallas (45+1), G.Barry (60)
Spectatori: 23,654
Arbitru: Neil Swarbrick

Echipele de start:
WBA: Foster – Dawson, McAuley, Olsson, Evans – Fletcher, Yacob – Phillips (Leko 64’), Berahino (Lambert 78’), Gardner (McClean, 64’) – Rondon.

Everton: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, Funes Mori – McCarthy (Lukaku 38’), Gueye, Barry, Baines – Barkley, Mirallas (A.Williams 81’) – Deulofeu (Bolasie 61’).

Cele 2 formații se întâlneau după ce în ultimele 6 meciuri directe din campionat nu s-a înregistrat nicio victorie a gazdelor, tradiție care s-a păstrat și după acest joc.

Meciul a început echilibrat, iar prima mare ocazie a venit în minutul 8 când Rondon a primit o centrare în careu și cu Funes Mori în cârca a reușit să se întoarcă și să trimită spre poartă, dar Stekelenburg s-a opus, respingând în corner. Din cornerul rezultat West Brom a deschis scorul, Garnder centrând excelent la bara a doua și McAuley indeplinind o simplă formalitate de la 3m. A fost al 10-lea gol în Premier League al lui ”Big G”, din care 9 (!) au fost înscrise cu capul.

De prin minutul 20, Everton a trecut la cârma jocului iar prima semi-ocazie a venit în min 23, la un șut al lui Gareth Barry de la 20 de metri, prins fără probleme de Foster. Văzând că jocul de construcție are de suferit, Koeman a făcut o mutare tactică foarte inspirată: l-a scos pe McCarthy din flancul drept, l-a mutat pe Deulofeu acolo și l-a introdus pe Lukaku vârf.

După nicio 10 minute de la schimbare, Everton a reușit egalarea chiar înainte de pauză, după o combinație la marginea careului pe traseul Mirallas – Barkley – Baines, primul finalizând la colțul lung cu un șut printre picioarele lui Olsson.

West Brom a început mai bine repriza a doua și putea să preia conducerea în min 49 când Darren Fletcher, găsit singur în careu, a șutat cu latul iar Stekelenburg s-a opus din nou. Următoarea ocazie a venit în min 55, când Gardner a trimis o lovitură liberă din poziție centrală de la 25 de metri, puțin pe lângă vinclu.

În minutul 60, Funes Mori îl întinde bine pe Foster după o centrare venită dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar din cornerul rezultat Everton marchează golul 2: Deulofeu centrează la colțul lung, Holgate scapă din marcajul lui Yacob și lovește mingea cu pământul, aceasta sare peste 2 fundași de la WBA și ajunge în colțul opus la Barry, care de la 1 metru împinge mingea cu capul în plasă – 1-2.

Treptat, oaspeții s-au retras în defensivă pentru a conserva rezultatul, dar West Brom nu a reușit șă își creeze ocazii clare iar tot Everton putea să se desprindă la ocaziile mari ratate de Barkley (min 72, cap din 6 metri pe lângă) și Lukaku (min 90, singur cu Foster, trage în el).

Meciul s-a încheiat cu un șut de la 20 de metri pe lângă poartă al portarului lui West Brom, urcat și el în careu în ultimul minut de prelungiri.

Pentru West Brom un succes ar fi însemnat și prima dată în istoria clubului când încep cu 2 victorii sezonul de Premier League. Erorile din apărare și-au spus însă cuvântul iar Everton a demostrat că este echipa mai valoroasă, în acest moment.

La remarcații partidei i-aș trece pe Gareth Barry care a făcut un joc foarte bun la mijocul terenului și a marcat golul victoriei, pe tânărul Holgate care a urcat de multe ori în ofensivă, destabilizând apărarea gazdelor, și pe Stekelenburg care a avut 2 intervenții foarte bune în situații de 1 la 1.

De partea cealaltă la West Brom l-aș remarca doar pentru McAuley, care pe lângă gol a avut o prestație bun și în defensivă, în schimb Olsson și Evans au avut prestații dezamăgitoare, fiind în dese rânduri greoi și nesiguri în apărare. L-aș mai trece aici și pe Ricky Lambert, care chiar dacă a jucat puțin, a greșit aproape toate mingile ce au ajuns la el, iar fizicul nu prea îl mai recomandă pentru Premier League, decât poate la rugby.

Comments

comments