Campionii Premier League, Leicester, şi mereu candidaţii la titlu Arsenal sunt încă în aşteptare pentru prima lor victorie a noii campanii, după un impas fără goluri pe King Power Stadium. După rezultatele dezamăgitoare din runda precedentă, vulpile pierzând la Hull City, iar Arsenal fiind învinsă 3-4 acasă, de Liverpool, nu am văzut un progres real al jocului în meciul de sâmbătă.

Mark Clattenburg a greşit impardonabil la două faze unde se impuneau penalty-uri pentru Leicester: duelul Laurent Koscielny – Danny Drinkwater , respectiv Hector Bellerin – Ahmed Musa.

Jamie Vardy nu se mai regăseşte în postura de anul trecut și pare să fie un atacant care avea o ineficient. Petr Cech a avut un reflex fantastic la ocazia lui Riyad Mahrez, iar de partea cealaltă, în prima repriză Alex Oxlade-Chamberlain a ratat la mustaţă, mai tot timpul la câţiva centimetri de bară (încă se aşteaptă explozia acestui fost wonder-kid și în acest sezon).

Este clar că achiziţia de 35 de milioane de Lire, mijlocaşul Granit Xhaka (venit de la Borussia Monchengladbach) nu este de ajuns pentru Arsenal. Speranţa tunarilor constă şi în aducerea fundaşului Shkodran Mustafi (se speculează o sumă de 25 de milioane de Lire), dar şi a unui etern necesar transfer de atacant (pentru a-i oferi un competitor lui Olivier Giroud).

De partea cealaltă, vulpile nu au cum să mai câştige campionatul, jocul nu mai este nici la 50% din cel prestat de anul trecut și abia acum înțelegem cu toții cât de important era Kante în această formație. Posesia nu a fost nici anul trecut punctul forţe a echipei de pe King Power Stadium, dar au gestionat bine momentele fără minge, ceea ce n-au reușit sâmbătă cu Arsenal (61% posesie în favoarea tunarilor).

Recomandăm și analiza acestui meci, scrisă de Alexandru Avram pe site-ul fan clubului Arsenal România.

Comments

comments