Conducerea lui Leicester City i-a confirmat mandatul de manager lui Craig Shakespeare până la finalul sezonului, după ce Mancini a refuzat oferta Vulpilor și nicio altă variantă vehiculată de presă (Nigel Pearson, Hiddink, Pardew) nu s-a confirmat.

Cum a ajuns necunoscutul Shakespeare manager al campioanei Angliei?

După demiterea lui Ranieri, fostul secund al acestuia preluase echipa campioană a Angliei de pe locul 17, de la două puncte deasupra liniei retrogradării și, cel mai important, un grup de jucători care păreau că și-au uitat complet meseria, deși erau campionii en-titre ai Angliei. Niciun gol marcat  și nicio victorie în Premier League în 2017, plus o înfrângere cu 2-1 în turul optimii de finală, pe terenul Sevilliei, cu aceste probleme s-a confruntat Shakespeare în noul său rol, asta dacă nu menționăm acuzele de complicitate la presupusa trădare a jucătorilor care a dus la demiterea lui Ranieri.

Ce a reușit managerul de 53 de ani în primele două săptămâni de interimat? Două victorii din tot atâtea meciuri de Premier League. 3-1 cu Liverpool și 3-1 cu Hull, ambele acasă. Parcă i-a înviat dintr-o dată pe Vardy, Mahrez, Fuchs și Drinkwater, am comentat aici. Așa și-a câștigat un prim mandat de manager (mai fusese interimar la West Brom cu mulți ani în urmă), chiar pe banca unei campioane en-titre din Premier League.

E esențial să menționez faptul că Shakespeare a fost secund la Leicester de 9 ani, cu o pauză de un sezon în care a mers, alături de Pearson, la Hull. Nu la fel de esențial, dar interesant, e faptul că i-a servit drept asistent și lui Sam Allardyce în cele 3 luni de mandat (și un singur meci) la naționala Angliei.

O paralelă interesantă: Leicester cu Shakespeare în 2017 și Chelsea cu Di Matteo în 2011

La începutul lui martie 2011, Chelsea îl demite pe Villas-Boas şi îl instaleazã pe secundul acestuia, Di Matteo, ca manager pânã la finalul stagiunii. Exact ca Shakespeare și Leicester.

În Liga Campionilor, Villas-Boas pierduse turul optimilor cu Napoli, asta atrăgându-i demiterea portughezului. Exact ca Ranieri cu Leicester.

Di Matteo a întors rezultatul cu Napoli în retur, pe teren propriu, şi a mers pânã în finalã, câştigând trofeul în faţa lui Bayern. Craig Shakespeare are marţi seara un 2-1 de întors în faţa Sevilliei, pe teren propriu.

Claudio Ranieri spunea: “Noi nu visăm”. Oare Craig Shakespeare visează?

Dacă vă plac articolele de pe site, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube. Sursa foto: SkySports.com.

Comments

comments