Dilema lui Vichai Srivaddhanaprabha (hai că știți cine-i ăsta) a fost până la urmă ușor de rezolvat. O vreme s-a întrebat dacă să aducă un suflu nou sau să încerce să ducă anul la bun sfârșit cu ce are în ogradă. Toate s-au rezolvat de la sine, până la urmă, din două motive simple. Pe de o parte, nimeni nu s-a dat de ceasul morții să ia taurul de coarne chiar acum, când hora e pe sfârșite. Pe de altă parte, povestea merge mai departe și fără actorul principal. Acum trei săptămâni, când ne uitam către meciul tur, Ranieri încă făcea calculele calificării. Azi, Ranieri probabil o să se uite la Leicester vs Sevilla așa cum o să se uite mulți dintre noi – cu un pahar de vin, poate o bere și poate un pic mai detașat.

Din toate echipele englezești, Leicester s-a descurcat cel mai bine în Champions League până acum. Arsenal și-a asigurat un sfârșit de campionat mai liniștit, fără presiune suplimentară, nu înainte să-și aducă fanii la disperare cu două înfrângeri identice (1-5) în fața călăului preferat, Bayern Munchen. Guardiola și ai săi Cetățeni au oferit un spectacol nemaipomenit acasă cu Monaco dar și-au complicat viața inutil pentru retur. Calificarea e grea dar nu imposibilă după un 5-3 obținut pe final.

Ajungem astfel la Leicester, campionii noștri en-titre pe care îi vrem pedepsiți pentru nedreptatea făcută lui Ranieri dar totuși calificați pentru că, nu-i așa dragi prieteni, e mai frumos când povestea merge mai departe. După o campanie de toamnă încheiată cu bine în Europa, Leicester și-a făcut singură viața mai ușoară cu Sevilla. Meciul tur a fost vestitorul primăverii pentru campioni și mai ales pentru Vardy care, de la meciul respectiv, pare că și-a adus aminte ce știe. Nu mai dăduse gol de la meciul din Octombrie cu Manchester City, hat trick și victorie (ehe, ce vremuri…) iar acum are trei goluri și un assist în patru meciuri, totul începând cu jocul de la Sevilla. Schimbarea la față pare să-i fi prins bine lui Leicester. Golgeterul face exact ce-i zice fișa postului, rezultatele bune s-au înșirat (două victorii la rând în campionat) iar noi chiar sperăm că ei se califică. Ceva parcă lipsește totuși.

Adversarul lor din seara aceasta are cu totul altă perspectivă. Sevilla merge în continuare bine într-un campionat dominat de Barcelona și Real Madrid. S-au apropiat la trei puncte de locul doi, ocupat de Barca și sunt fără înfrângere de la meciul cu Leicester. Deși Barcelona s-a împiedicat la Deportivo, Real a câștigat cu greu și se distanțează. Campionatul pare decis, rămâne de văzut cine încheie pe locul doi. Se pare totuși că, indiferent de rezultatele echipei, sfârșitul de campionat va fi unul agitat pentru andaluzi. Antrenorul lor e pe lista scurtă a Barcelonei și, după un singur sezon bun la echipă, ar putea să-i părăsească în vară. Zvonurile au fost infirmate de Sampaoli însuși dar știm cu toții că Barca poate fi foarte insistentă.

Calculele ambelor echipe pentru diseară sunt simple. Pentru Sevilla, un gol ar asigura o relativă liniște. Pentru Leicester, avantajul terenului propriu s-ar putea dovedi decisiv – doar victorii acasă în Champions League. Interimarul Shakespeare a preluat din mers moștenirea lui Ranieri și nu a schimbat mare lucru la așezarea în teren – același 4-2-3-1 a fost folosit în ultimele 5 meciuri ale lui Leicester, cu diferența că Ranieri nu a reușit nici o victorie cu această așezare, pe când Shakespeare are două în doar două meciuri. Cel mai probabil tactic, echipa va arăta la fel și diseară. La Sevilla, Sampaoli a continuat caruselul tactic și a folosit patru așezări diferite în ultimele patru meciuri din campionat. Trei dintre echipele pe care le-a întâlnit au folosit 4-2-3-1 împotriva Sevillei iar Sampaoli a reușit o singură victorie împotriva acestei tactici – cu Bilbao, când a folosit un 4-4-2 cu doi mijlocași defensivi. Cel mai probabil echipa de diseară va fi tot defensivă, cu patru fundași și cel puțin un mijlocaș defensiv.

Echipe probabile

Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Drinkwater, Ndidi – Mahrez, Gray, Okazaki – Vardy.

Sevilla: Rico – Rami, Mercado, Mariano, Escudero – Nzonzi, Iborra, Vitolo, Sarabia – Jovetic, Vietto.

Leicester – Sevilla e în direct, de la 21:45, pe Dolce Sport 2 și pe TelekomTV.ro.

Dacă vă plac articolele de pe site, ne puteți urmări pe Facebook, Twitter și pe canalul de Youtube. Sursa foto: SkySports.

Comments

comments